Hus Hem och Sånt

Uterum med trädgårdsmöbler jämte altanen


skrivet den 18 mar av Mattias, klockan:14:51

Hejsan

Jag heter Mattias H. och här är min nya blogg om hemmafixande och mitt hus. Jag kommer att skriva om allt från att fixa uterum till att sätta kakel. Lite om mig själv: jag är 42 år gammal, jobbar som säljare och bor i Uddevallatrakten i Bohuslän. 

Jag håller på att fixa ett uterum jämte min altan. Under vintern har det slagit mig hur grymt det hade varit med ett inglasat uterum eller en slags vinterträdgård som man kunde vara i åtminstone varmare dagar på vinterhalvåret och när det är kasst väder på sommarhalvåret. Här skulle man också kunna ha sina trädgårdsmöbler och andra utemöbler, så man inte behöver stuva in dem i garaget. Sen har vi 2 runda bord, varav ett är enormt, som tar plats och som med fördel står framme. Vi har redan 2 altandörrar ganska brett isär där den ene skulle kunna gå till detta uterum. Sen får man givetvis ha en dörr mellan den vår öppna altan och inglasat uterum. Kanske en skjutdörr om det håller tätt och håller för vind och rusk. Vi vill inte att det ska bli fuktigt i vårt uterum. Vi tänker oss att man kan lägga ett par gamla orientaliska mattor - kelimmattor - som vi har "över" på golvet, så behöver vi inte fixa nåt dyrt och fint golv.

Det blir mycket jobb och säkert inte billigt.

//Mattias


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt